به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام جاسم عبادی در خطبههای نماز جمعه این هفته بندر امام خمینی (ره) با تبریک سالروز ولادت امام جواد (ع) و همچنین ولادت مولیالموحدین و امام المتقین حضرت امیرالمومنین علی (ع) اظهار کرد: امیرالمومنین (ع) در رعایت عدالت، دوری از دنیا پرستی، دستگیری از مظلومان و در عبادت و بندگی ممتاز بود و مسئولان در نظام اسلامی باید این امام والا را الگوی خود قرار دهند.
وی افزود: خدامحوری، عدالتطلبی، مردمداری، وفای به عهد، دقت در انتصابات بر محوریت شایستگی، مبارزه بیامان با مفاسد اخلاقی و اجتماعی، دوری از تشریفات و خانسالاری، نظارت مستقیم بر مصرف بیتالمال، ایجاد امنیت و آزادی در جامعه را میتوان از جمله ویژگیهای حکومت حضرت امیرالمومنین علی (ع) دانست.
خطیب جمعه بندر امام خمینی عنوان کرد: اساس حکومت امام علی (ع) خدا محوری بود. در گفتار، رفتار و کردارش به خدا میاندیشید و حکومت را وسیلهای برای خدمت به مردم و رسیدن به خداوند متعال میپنداشت نه هدف. او رضایت کسی را بر رضایت خدا مقدم نمیداشت. ایشان این شیوه و الگو را از حکومت حضرت رسول (ص) اقتباس کرده بود، زیرا آن حضرت نیز فقط فرمان خدا را اجرا میکرد.
وی ادامه داد: از جمله ویژگیهای بارز حکومت امام علی (ع)، عدالتطلبی او است که زبانزد خاص و عام و همگان حتی مخالفان او است و به آن اعتراف دارند. امام در اجرای عدالت هرگز مصلحتاندیشی نمیکرد.
حجت الاسلام عبادی تأکید کرد: یکی از برجستهترین ویژگیهای حکومت امیرالمومنین (ع) مردمداری آن حضرت بود. آن حضرت هرگز طاقت شنیدن اخبار ناگوار بدرفتاری با مردم را نداشت. وقتی خبر برخورد نادرست استانداران و یا فرمانداران با مردم را میشنید، سخت خشمگین میشد و با آنان تند برخورد میکرد.
امام جمعه بندر امام خمینی متذکر شد: هنگامی که امیرالمومنین (ع) مالک اشتر را به استانداری مصر منصوب فرمود، در حکم انتصابش که دستورالعمل بسیار مهمی بود، فرمود «دل خود را آکنده از مهر و محبّت و لطف نسبت به مردم گردان و مبادا برای آنان چون جانور درندهای باشی که خوردنشان را غنیمت دانی؛ زیرا که مردم دو دستهاند: یا برادر دینی تو هستند و یا همنوع تو». این نوع نگاه یک حاکم به مردم در دنیا بینظیر است و باید الگوی همه زمامداران عالم باشد.
حجت الاسلام عبادی با اشاره به فضائل ایام ماه رجب بیان کرد: سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم رجب از ایام پر فضیلت هستند که روزه گرفتن در این ایام فضیلت ویژهای دارند. همچنین مستحب است در این ایام انسان معتکف شود. ایام اعتکاف فرصت بینظیری است که انسان با خداوند متعال خلوت و خودش را از دنیای مادی و تعلقات دنیوی رها کند.
وی با تسلیت ۱۵ رجب سالروز وفات حضرت زینب کبری (س)، عنوان کرد: بعد از قیام امام حسین (ع) دشمن به دنبال تحریف عاشورا بود که حضرت زینب (س) با همه وجود، وارد عرصه جهاد تبیین شد و عَلَم جهاد تبیین را بلند و حقایق را برای همه مردم تبیین کرد و مانع تحریف نهضت عاشورا شد.
امام جمعه بندر امام خمینی اضافه کرد: همانطور که امام حسین (ع) الگوی ایثار، جهاد و شهادت است، حضرت زینب (س) نیز الگوی صبر، مقاومت و روشنگری در برابر جنگ نرم دشمن است.
نظر شما